Bouwbedrijf sinds 1929

De historie van Timmer- en aannemersbedrijf Westendorp gaat terug tot het jaar 1929.

De dedert

Op de deel, naast de koeien, begon Rudolf Westendorp met het timmeren. En deze Rudolf startte op 27 augustus 1929 zijn eigen timmerbedrijfje. In de volksmond noemde men het bedrijf destijds Westendorp van “de Delert”. Deze naam was afgeleid van de naam van Rudolp’s woonhuis:  “de Dedert”. Dit werd waarschijnlijk wat te snel uitgesproken, zodat het als “de Delert” klonk. In de Achterhoek is het de gewoonte dat men –zeker in het buitengebied- de naam van het woonhuis of de boerderij vaker uitspreekt dan de werkelijke achternaam van een persoon.

Rudolf Westendorp had vier kinderen, waarvan zoon Johan ook het vak in de vingers bleek te hebben en deze mengde zich enkele jaren later ook in de zaak. Zo ontstond de naam R.G. Westendorp en Zn., wat nu nog steeds de officiële naam is van het aannemersbedrijf.

De werkzaamheden werden steeds uitgebreider en er werden een aantal personeelsleden aangetrokken. De betrokkenheid bij het bedrijf blijkt uit het feit, dat werknemers een dienstverband van veertig jaren niet uit de weg gingen. Sinds 1993 is de dagelijkse leiding in handen van Gerard Westendorp en daarmee de derde generatie.

Het aannemersbedrijf werkt tegenwoordig met gemiddeld acht mensen,  inclusief Gerard en Erna Westendorp.  De medewerkers zijn vakbekwaam en kunnen bovendien goed kan communiceren met de klanten.

In 2004 vierde het bedrijf haar 75 jarig jubileum en in 2014 het 85 jarig jubileum. In 2019 werd samen met onze medewerkers en hun gezinnen middels diverse activiteiten het 90 jarig jubileum gevierd!

Drie generaties Westendorp